Παξοί

ΠαξοίΟι Παξοί, που χαρακτηρίζονται και Βενιαμίν των Επτανήσων, βρίσκονται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και 12 μιλίων από την Πάργα. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο. Στους Παξούς κυριαρχούν οι ελαιώνες και στους Αντίπαξους οι Αμπελώνες οι οποίοι παράγουν το περίφημο μαύρο κρασί, ενώ οι Αντίπαξοι είναι επίσης γνωστοί για τις εξωτικές παραλίες Βρίκα και Βουτούμι. Δύο νησιά που με τις φυσικές και όχι μόνο ομορφίες τους, θα σας μείνουν αξέχαστα!

Οι ανατολικές παραλίες του νησιού είναι και οι πιο εύκολα προσβάσιμες, με κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά και λευκά βότσαλα ή και άμμο. Οι δυτικές παραλίες του νησιού είναι πιο άγριες και προσεγγίζονται μόνο με καΐκι (πολλά από αυτά αναχωρούν από τον Γάιο ή τη Λάκκα).

Εκτός από τις θαυμάσιες παραλίες του νησιού, προσπαθήστε να κάνετε τις βόλτες σας περπατώντας και μέσα στους μοναδικούς ελαιώνες του. Και μην ξεχάσετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα από την περιοχή του Ερημίτη!

Αφήστε σχόλιο »

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΞΟΙ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΑΞΟΙ
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΠΑΞΟΙ
FOLITSAFOLITSA

490 82 Λάκκα, ΠΑΞΟΙ, ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ
+30 26620 31018
SOUSTAS APARTMENTSSOUSTAS APARTMENTS

siampogdanoy@gmail.com
+30 6977 604707, +30 26620 31758
  Δείτε ενοικιαζομενα παξοι
 

Παξοί - Φωτογραφίες Παξοί - Ξενοδοχεία Παξοί - Ενοικιαζόμενα Παξοί
Παραλίες Παξοί - Εστιατόρια Παξοί - Χάρτης Παξοί
 

 

 
Ό,τι ψάχνετε για διακοπές στην Ελλάδα!
 
back to top